dinsdag 17 april 2012

De balletjes van...

Voor m'n verjaardag vorige maand kreeg ik dit geweldige apparaat: de popcake maker. Je stopt beslag in de vakjes, doet de deksel dicht en na enkele minuten doe je de klep omhoog en kun je gaan smullen van de balletjes.
De meeste recepten die je tegen komt zijn zoet, en dan worden de balletjes nog versiert met chocola, spikkels oid. Kijk maar eens op deze site (klik) of hier (klik). Maar ik wilde iets hartigs maken, dus ik zocht een recept voor pizzamuffins en heb het beslag in de vakjes gedaan, iets langer gewacht en taddaaa...
En lekker dat ze waren...
Voor de liefhebbers het recept (kan dus ook gewoon voor muffins):
de basis van het beslag
2 eieren
150 gram margarine
125 gram melk
125 gram zelfrijzend bakmeel
toevoeging voor een pizzasmaak:
1 theelepel groene pesto
2 zongedroogde tomaten in stukjes
wat geraspte kaas
2 plakjes salami in stukjes
wat knoflookpoeder en uienpoeder
klein gesnipperd uitje
Italiaanse kruiden
Alles lekker mixen en de vakjes vullen tot de rand of net iets meer, zodat het gaat rijzen en de bovenkant van de balletjes de bovenbakplaat ook raken en dus lekker bruin worden. Ze moeten er echt wel een goeie 5 minuten in zitten. Eet smakelijk!!

4 opmerkingen:

  1. Hmmm, dat ziet er lekker uit!

    Groet,
    Mrs Busy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Yummm, die wil ik ook nog een keer uitproberen, ik heb tot nu toe alleen maar zoet gemaakt. Maar had ook al bedacht dat hartig vast ook erg lekker zou zijn! Goed idee!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh wat leuk, lijkt in eerste instantie op een poffertjespan! Lekker bakken en smullen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mmmmmmmmmm, lijkt me ook reuze handig en lekker!

    BeantwoordenVerwijderen