woensdag 7 december 2011

Surprises (mag het nog?)

De kerstvoorbereidingen zijn al in volle gang in blogland, maar ik ben er nog niet aan toe gekomen om m'n sintzaken te laten zien. Dat kan toch nog wel?! Als eerste laat ik dit doosje zien, gemaakt voor een vriendin die verzot is op chocola.
Dan de surprise-parade. We vierden dit jaar voor de 2e keer sint met al mijn (5) zusjes, m'n moeder en een goede vriendin van ons allemaal. Erg gezellig, zo'n meidenavond en je weet zeker dat iedereen die meedoet het ook echt leuk vind ;-) Ik maakte voor m'n ene zusje een knapzak, omdat ze net terug kwam van het backpacken in India. En voor vriendin maakte ik van papiermache een gouden jacobsschelp. Ze houdt erg van wandelen en heeft een tijdje geleden ook de pelgrimstocht gelopen. De jacobsschelp is daar het symbool van. Voor m'n nichtje maakte ik een diamant. Ze vroeg of ik haar wilde helpen met haar schoolsurprise, het gedicht heeft ze zelf gemaakt.
M'n dochter mocht een surprise maken voor een meisje dat houdt van tutten en leuke jongens kijken, dus samen een pot nagellak gemaakt en natuurlijk een leuk gedicht over stoere jongens, tuttebellen en de tip van sint om vooral lekker jong te blijven en met vriendinnen lol te maken.
Als laatste laat ik de surprise zien die m'n jongste zusje voor mij maakte: echt een gigantisch knutselpakhuis, helemaal volgehangen met bollen wol, gebreidde lapjes en mooi gekleurd papier. Opzich al een goed kado, maar van binnen zat ook nog van alles: leuke (en minder leuke) foto's en een pakket met heerlijke inspiratiebladen om door te bladeren. Heel erg leuk!
Nu is de rust in huis weer terug gekeerd. Gezellig is het allemaal wel, maar het geeft wel heel veel drukte, vooral bij de kids. En nu het volgende project: De keuken, ja, we gaan in deze weken een nieuwe keuken plaatsen, en een wandje plaatsen en de inventaris van de woonkamer omgooien...pfff...al druk bezig om alles in te pakken en uit te zoeken. De komende tijd ben ik hier dus niet zoveel te vinden, maar het is voor een goed doel. Ik ben heel benieuwd naar het resultaat! Verder geniet ik lekker van al jullie kerstknutsels en gezellige lampjes die voorbij komen, want knutselen en versieren, daar heb ik nu echt geen tijd en plek voor. Gezellige dagen allemaal!

5 opmerkingen:

 1. Dag lieve Lydia, mooie dagen!
  Hartelijks

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. die nagellak is zooo leuk echt super

  BeantwoordenVerwijderen